miércoles, 18 de abril de 2012

El Príncipe de la Niebla

Carlos Ruiz Zafón: "El Príncipe de la Niebla".


Segur que molts ja coneixíeu aquet llibre, però... quants l’heu vist i heu pensat que no valia la pena llegir-vos-ho i heu passat de llarg? Dons per a totes les persones que hagueu fet això aquí os deixo una mica d’informació i comentaris perquè la pròxima vegada que ho vegeu no passeu de llarg i os animeu a agafar-lo.

Sinopsis-
La família Carver, fugint de la guerra, es trasllada a una petita localitat costera. La nova llar dels Carver està rodejada de misteri. En ella es respira l’esperit d’en Jacob, el fill dels antics propietaris, que va morir ofegat. Les estranyes circumstancies d’aquella nomes es comencen a aclarir amb l’aparició d’un diabòlic personatge: el Princep de la Boira, capaç de concedir qualsevol desig a una persona a un alt preu...


Comentari- 
El protagonista principal és Max, reticent a canviar de llar i aviat fascinat per una sèrie d'estàtues disposades de forma curiosa en una espècie de jardí o cementiri, presidides per un pallasso.
 Altres temes recurrents són el rellotge que mou les manetes cap a enrere, l'amistat entre els nous i un membre de la localitat, aquí un adolescent que comença un romanç amb Alicia i és nét del vigilant del far, a més de tenir alguna de les claus sobre el succeït deu anys enrere o la presència d'un gat, en aquesta ocasió amb un paper rellevant.
El malvat de torn, el senyor Caín, també té característiques afins amb altres vilans, com l'ús de la màgia, l'oferta d'un intercanvi (el que es desitja té un preu) i l'exigència de lleialtat, que es compleixi la paraula donada.
També hi ha alguns moments de terror bastant assolits, com quan Irene te el pressentiment que hi ha alguna cosa en el seu armari i no pot sortir d'habitació o les visites al jardí de les estàtues.


Cal destacar: Aquesta novel·la va rebre el Premi de Literatura Edebé en 1993.

Per últim per si encara no esteu del tot convençuts os deixo l’enllaç d’un video que potser os acaba de convèncer.
                 http://www.youtube.com/watch?v=J1usFO3xRq4 




Espero que os hagi agradat i os animeu a seguir intentant trobar el vostre llibre ideal!