jueves, 19 de abril de 2012

Trilogia: "Los juegos del hambre"

Suzanne Collins: Los juegos del hambre.


En aquesta nova entrada del meu blog, parlarem d'una trilogia que a mogut masses. El nom de la trilogia es "Los juegos del hambre". Aveure si aquest cop us convenç!

Sinopsis:
- És l'hora. Ja no hi ha volta enrere. Els jocs van a començar. Els tributs han de sortir a la Sorra i lluitar per sobreviure. Guanyar significa Fama i riquesa, perdre significa la mort segura... Que comencin els Setantè Quarts Jocs de la Gana! Un passat de guerres ha deixat els 12 districtes que divideixen Panem sota el poder tirànic de el “Capitoli”. Sense llibertat i en la pobresa, ningú pot sortir dels límits del seu districte. Només una noia de 16 anys, Katniss Everdeen, gosa desafiar les normes per aconseguir menjar. Els seus principis es posaran a prova amb “Els jocs de la gana”, espectacle televisat que el Capitoli organitza per humiliar a la població. Cada any, 2 representants de cada districte seran obligats a subsistir en un mitjà hostil i lluitar a mort entre ells fins que quedi un sol supervivent. Quan la seva germana petita és triada per participar, Katniss no dubta a ocupar el seu lloc, decidida a demostrar amb la seva actitud ferma i decidida, que encara en les situacions més desesperades hi ha lloc per a l'amor i el respecte.


Critica:
La idea és prometedora, però més el desenvolupament. Potser la primera part de la novel·la es fa una mica lenta, per poder explicar tot bé, però en el moment que comencen Els Jocs de la Gana les coses canvien. L'autora té un estil que enganxa molt i vols saber que va a passar, qui morirà, com moren, les estratègies. Els jocs és la millor part, una constant lluita per sobreviure, passant gana, posant paranys... Moltíssima acció en tot moment i un final que està a l'altura i t'incita a llegir la següent novel·la, En Llamas.
Un altre factor que m'ha agradat han estat els canvis bruscs. Aquests que fan canviar la trama i que li donen un plus d'emoció. A més com he dit abans, en estar ben narrada la història, no et perds en cap moment.
Els personatges són fonamentals i a tots se'ls acaba agafant afecte. Especialment al seu protagonista Katniss. Una noia amb un caràcter peculiar i de vegades contradictòria que desborda carisma. També cal nomenar a la resta, des de Peeta fins a Gale, passant per Prim, la mare Haymich...


Cal destacar: A pesar que és una novel·la juvenil, és apta per a tot el públic. Ho diuen en el New York Estafis: "És la novel·la per a joves que els adults esperen". 

És cert que hi ha un triangle amorós, però no és l'important, no ho compareu amb Crepusculo o alguna cosa per l'estil, que la qualitat dels Jocs de la Gana és molt bona.





La pel·licula:
Degut al gran exit que va tenir la primera entrega del llibre, han rodat una pelicula, que ha sigut la mes vista als cinemes de casi tots els llocs on s'ha estrenat, a mes el proper divendres 20 d'Abril s'estrenara aquesta primera part als cinemes espanyols.

Aqui hos deixo el trailer per animaros, com a minim, a veure la pelicula:












Espero que hos hagi agradat!