domingo, 13 de mayo de 2012

La mecànica del cor.

Mathias Malzieu: "La macànica del cor".



Bon dia, aquest cop os mostraré un llibre juvenil molt singular que explica la vida d’un noi que neix diferent als altres.

Sinopsi:
Estem a Edimburg, en una freda nit del segle XIX. Allà naixerà Jack, fill d'una prostituta, i el cor del qual està danyat. Per salvar-ho, li col·locaran un rellotge de fusta, al que haurà de donar corda durant tota la seva vida i que li causarà una infinitat de molèsties. Clar que per mantenir el seu cor haurà d'atenir-se a una sèrie de regles:

Un: No toquis les agulles.
Dos: Domina la teva còlera.
Tres: No t'enamoris mai.

La mecànica del cor depèn d'això.
Jack sofrirà la burla i el maltractament per part dels altres nois, i se sentirà exclòs de la societat per ser diferent. No obstant això, coneixerà a una petita cantant andalusa, Miss Acàcia, d'ulls enormes i una mica miop, i s'enamorarà d'ella inevitablement. Així, Jack s'embarcarà en una meravellosa aventura que li portarà a París i a Granada, coneixent a molts personatges singulars i vivint les dolçors i penalitats de l'amor.

Critiques:
És una història estranya però molt bonica de llegir.
Aquest llibre, és un conte per a adults, molt senzill i entretingut, es llegeix de seguida, i aconsegueix que el lector s'impliqui en la història seguint les aventures de Jack, a la recerca de l'amor de la seva vida i lluitant per superar el rebuig i la burla de la resta del món.
 Encara que pel que he llegit a l'autor no li fa cap gràcia, és veritat que tant la història com l'aire gòtic i tenebrós, els escenaris que es presenten, els personatges…, recorden molt a l'estètica Tim Burton, perfectament podria ser el guió d'una de les seves pel•lícules.
 En definitiva, és un llibre totalment recomanable per a qualsevol i una preciosa història que segur t'entretindrà.

Cal destacar:  Al seu país d'origen, França, ha estat tot un èxit de vendes, i a Espanya s'espera que repeteixi. La seva fresca barreja de steampunk juntament amb la història d'amor i màgia és un punt al seu favor.



Espero que os hagi agradat.
Adeu!